Đorđe David stiže na Kastel

Glas Srpske
Đorđe David stiže na Kastel

Bina petog izdanja banjalučke “Motorijade” na tvrđavi Kastel ugostiće 26. jula jednu od najprepoznatljivijih rok ikona na ovim prostorima, glumca i muzičara Đorđa Davida.

Pjevač legendarne “Generacije 5”, a potom i odličnog benda “Fuzzbox”, sa kojima je ostvario značajna i legendarna izdanja, na tvrđavu Kastel stiže sa svojim bendom “Death Saw” da se predstavi publici pete banjalučke “Motorijade” Moto kluba “Istok”.

Zahvaljujući odličnom albumu sa istoimenim hit singlom “Najjači samo ostaju” i kompilaciji i “živom” albumu “Unplugged & Live”, “Generacija 5” zauzela je mjesto koje joj oduvijek pripada na regionalnoj rokenrol sceni. Godine 1997. objavili su album pod naslovom “Svet je tvoj” na kome su bile legendarne pjesme “Šta ćemo sad nas dvoje”, “Povedi me u noć”, “Nosi je košava”, “Svira rokenrol” i “Ritam dodira”, za koju je snimljen i spot.

Đorđe je potom karijeru nastavio samostalno, a 2001. godine je sa grupom “Fuzzbox” objavio album “Samo svoj”. Novi album izbacio je sa grupom “Death Saw” 2010. godine pod naslovom “Blood Avenger”, na kome su se našle pjesme “Samo hrabro”, “Sećanja”, “Dalje od pakla”, “Monlight Fantasy” i druge.

Podsjećamo da su do sada potvrđeni nastupi bendova “Epilog”, “Fjužna pruga” uz Sanju Zelić, “Kob”, “Metalika tribjut” i “Ajron Mejden tribjut bend”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana