Čarolije na ledu očarale Banjaluku

Aleksandra Glišić
Čarolije na ledu očarale Banjaluku

Spektakularan nastup članova svjetski poznate trupe Moskovskog cirkusa na ledu oduševio je posjetioce u Banjaluci i učinio da se nakratko osjete da su junaci bajki ili fantastičnih priča.

Ruski ansambl nastupio je u srijedu uveče u Sportskoj dvorani "Borik" u okviru nove evropske turneje.

Blještavi kostimi, dinamične i vrtoglave cirkuske tačke  na ledu, klovnovski skečevi ove fantastične trupe predstavljaju vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa. Banjalučka publika uvjerila se zašto ovu rusku trupu upoređuju sa najpoznatijim svjetskim cirkusom Cirque Du Soleil. 

Posebnu pažnju tokom predstave izazvale su tačke na klizaljkama visine 60 centimetara, što djeluje zaista impresivno.

Inače, ova trupa je stekla titulu jednog od vodećih svjetskih cirkusa, a svi njeni članovi završili su cirkusku akademiju u Ruskoj Federaciji (u Rusiji postoje dvije cirkuske akademije na kojima se unapređuje ova vještina).

Za vrijeme nastupa smjenjuju se kostimi, tehnike, ali nevjerovatna energija izvođača ostaje ista i definitivno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tačke na trapezu ostavljaju bez daha, ali kompletan nastup je bio za pamćenje.

Gostovanje je organizovao Festival slovenskih kultura, čiji je predstavnik Milenko Bugarčić rekao da cirkus prvi put gostuje u Republici Srpskoj.

- Artisti Moskovskog cirkusa na ledu do sada su nastupili pred 200 miliona gledalaca u svijetu i u više od 50 zemalja. Veoma smo zadovoljni što smo i Republiku Srpsku stavili na mapu evropske turneje ovog cirkusa - kaže Bugarčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana