Bojan Mikulić Mikula: I pored brojnih problema, život mora biti zabavan VIDEO

Dejan Jovičić
Bojan Mikulić Mikula: I pored brojnih problema, život mora biti zabavan VIDEO

Srbac - Srpčani imaju specifičan humor koji se po mnogo čemu razlikuje od drugih krajeva na ovim prostorima i odrastajući u takvoj okolini to me opredijelilo da kroz muziku pokažem da i pored brojnih problema život nekada mora biti zabavan, ispričao je muzičar Bojan Mikulić Mikula iz Nožičkog kod Srpca.

Njegovi hitovi u kojima na šaljiv i ironičan način prikazuje svakodnevicu našeg društva, postali su prepoznatljivi širom regiona i donijeli mu višemilionske preglede na internetu.

Od “jutjubera” do profesionalnog muzičara prevalio je dug put i danas ima svoj bend sa kojim nastupa po klubovima ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već ga u posljednje vrijeme sve češće zove i naša dijaspora.

Jedan od zapaženijih nastupa održao je u Danskoj na poziv njihovih prijatelja i održali su koncert u jednom pabu odakle nose lijepe utiske.

- Ono što ćemo najviše pamtiti iz ove zemlje je priča iz jednog autobusa. Prijatelj koji prevozi djecu sa posebnim potrebama pustio je u vozilu moje pjesme a jedna od njih, “Ljubičica”, posebno se svidjela mališanima pa su je čak jedan mali Pakistanac i Iranac naučili napamet iako ne razumiju nijednu riječ. To je dokaz da muzika posjeduje univerzalni jezik - kaže Mikula.

Njegov prvi album “Sloboda i druge bajke” objavljen je 2016. godine a u pripremi je i drugi album koji bi trebalo da izađe tokom jeseni. Prije toga objaviće najvjerovatnije svoj prvi “lajv” album na DVD-u u audio i video-formatu sa nedavnog koncerta koji je održao u Srpcu.

Mikula bi uskoro trebalo da objavi i spot za pjesmu “Motel Šešlije” koja na tragikomičan način prikazuje sve što se dešava na ovim prostorima a nastala je po čuvenom hitu grupe Eagles “Hotel California”.

- Paralelno radim i spotove sa grupom prijatelja na dječijem “Jutjub” kanalu pod nazivom “Penguincio” koga je pokrenuo Dalibor Mrdić. Ideja o kreiranju poučnih pričica za najmlađe krenula je zbog nedostatka kvalitetnih emisija koje se više ne mogu vidjeti na televiziji poput “Muzičkog tobogana”, “Kolariću Paniću”, “Opstanak” i slično. Tekstovi su veoma edukativni i protkani kvalitetnom animacijom a ja imam ulogu naratora - rekao je Mikulić.

Svoj talenat iskazao je u više navrata i kroz glumu a planira da napiše i prvu knjigu jer smatra da mu proza mnogo bolje ide nego poezija. Knjiga bi nastavila priču koju je započeo kroz svoje stihove a govorila bi o čovjeku koji živi u maloj sredini poput Srpca sa svim pozitivnim i negativnim stvarima koje ga okružuju.

- To bi bila priča o ljudima koji žele da odu sa ovog prostora, a ne mogu, koji su zaglavili u pogrešnom momentu. Čak razmišljam da priču stavim u drugo podneblje, recimo u Meksiko da bude još bliža internacionalnim čitaocima, a ruku na srce svi oni se više-manje suočavaju sa sličnim životnim problemima - naveo je Mikulić.

Oskar popularnosti

Mikula se na početku svoje karijere proslavio obradama a kasnije se u njegovim pjesmama sve više počeo prepoznavati njegov kvalitetan autorski rad. Jednu od pjesama pod nazivom “Nožičko calling” posvetio je rodnom selu u kojem je odsvirao svoje prve akorde. Najveći uspjeh postigao je sa pjesmom “Ka'š se žen't” zahvaljujući kojoj je prije tri godine dobio “Oskara popularnosti” na manifestaciji u Banjaluci. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana