Boban Petronić, frontmen benda “Ritam nereda”: Tri decenije dosljedni sebi i vjerni rokenrolu

Miloš Vasiljević
Boban Petronić, frontmen benda “Ritam nereda”: Tri decenije dosljedni sebi i vjerni rokenrolu

Dugi niz godina trudimo se da radimo ono što volimo najbolje što umemo, tako da jedva čekamo 8. jul i nastup na Tjentištu da i ovaj put pozitivnu energiju i razmijenimo sa publikom, rekao je frontmen benda “Ritam nereda” Boban Petronić.

GLAS: Šta očekujete od ovogodišnjeg “OK festa”?

PETRONIĆ: S obzirom na to da znamo da je “OK fest” jedan od zanimljivijih festivala, kada je riječ o lokaciji na kojoj se održava, željno iščekujemo da dođemo na Tjentište. Očekujemo dobar provod i druženje.

GLAS: Dugo godina u Srbiji, ali i regionu, gajite muziku koja je totalni opozit od mejnstrima, a pri tome ste stekli ogroman broj ljudi koji cijene vaš rad. Šta je ključ za to?

PETRONIĆ: Mi smo na sceni više od tri decenije i sve to vrijeme ostali smo dosledni onome što volimo. To je glavni ključ uspeha.

GLAS: Da li je rokenrol kao ideja nestao zbog uticaja muzičke industrije i trendova?

PETRONIĆ: Što se nas tiče nije nestao. Poklekao jeste, ali nije nestao. Stvar je izbora, da li neko želi da prati trendove ili ne.

GLAS: Da li teško držati bend na okupu?

PETRONIĆ: Ni najmanje. “Ritam nereda” je jedan od retkih bendova koji može da se pohvali karijerom dugom tri decenije bez ikakvih pauza. Članovi su dolazili i odlazili, ali je bend uvek postojao i radio. Opet se vraćamo na ono da ako nešto volite i želite, to će funkcionisati bez problema.

GLAS: Da li je koračanje stazom manjine jedini način da se spasi zdrav razum od mediokriteta i polusvijeta?

PETRONIĆ: Ne bih ja to nazvao stazom manjine, već normalnom stazom. Svako bira svoj put i svoj svet. Neko bira polusvet, neko paralelni svet. Najvažnije da u svom svetu ostanete normalni, kako god se on zvao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana