Bebek i tamburaši na Kastelu prave spektakl

Sanja Amidžić
Bebek i tamburaši na Kastelu prave spektakl

Samo sedam dana nakon objavljivanja 13. albuma Željka Bebeka pod nazivom "Ono nešto naše", banjalučka publika imaće priliku u subotu da pozdravi najveću zvijezdu pop-rok estrade bivše Jugoslavije na koncertu koji će biti održan na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel sa početkom u 20.30 časova.

Koncert "Željko Bebek & tamburaši", u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka, biće pravi muzički spektakl. Uz zvuk tambure "obojiće" najveće hitove kultne grupe "Bijelo dugme", kao što su "Kad bih bio bijelo dugme", "Sanjao sam noćas da te nema", "Ima neka tajna veza" i mnoge druge, uz koje su odrastale generacije 70-ih i 80-ih godina, a koje sa istom strašću slušaju i današnji tinejdžeri. 

Bebek će uz tamburaše izvesti i neke od najvećih hitova svoje solo muzičke karijere, kao što su "Sinoć sam pola kafane popio", "Da je sreće bilo", "Šta je meni ovo trebalo", "Tijana", "Žuta ruža s Dunava", "Oprosti mi što te volim", "Laku noć svirači" i drugi.

Predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Spomenko Guzijan rekao je da je ovaj koncert za njih veliki izazov, ali da im saradnja sa estradnim zvijezdama nije strana.

- Na "Tamburica festu" svirali smo za Zvonkom Bogdanom, nastupali smo i sa Merimom Njegomir, pokojnim Predragom Cunetom Gojkovićem, radili studijske snimke za Mikija Jevremovića, tako da nam saradnja sa zvijezdama nije nepoznanica - kazao je Guzijan i dodao da je Bebek sličan koncert radio sa tamburašima iz Varaždina. +++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana