Zakasnila na let pa otrčala na pistu i mahala pilotu da je pusti u avion (VIDEO)

GS
Zakasnila na let pa otrčala na pistu i mahala pilotu da je pusti u avion (VIDEO)

Na aerodromu u australijskom gradu Kanberi u srijedu je snimljena žena kako trči po pisti i zaustavlja se pred avionom Airbusa A320 avioprevoznika "KvantasLink". U jednom trenutku počinje mahati zatečenoj posadi aviona koji se upravo pripremao za polijetanje.

Svjedoci navode da je žena očito zakasnila na let za Adelaide budući da je mahala pilotu. Čini se da se, s obzirom na to da je stajala ispod desnih vrata aviona, nadala da će se ona otvoriti. Jedan od svjedoka Denis Bilic opisao je događaj kao "blagi haos", piše "NZHerald".

Drugi navode da je "sreća što je pilot bio upozoren o tome šta se događa ili ju je sam uočio i ugasio motor aviona". Simon Hales je bio u avionu i vidio šta se događa. Navodi da je putnica "očito propustila let i odlučila da ga još uvijek može uhvatiti".

Opisao je kako se "progurala pored osoblja na vratima, otrčala na pistu i potrčala do aviona". Iznenadilo ga je što je putnica stigla tako daleko na pistu a da je niko nije zaustavio. Letovi u aerodromu bili su zadržani 10 minuta prije nego što su se normalizovali.

Ženi nije bilo dopušteno da se ukrca u avion koji je odletio bez nje. Uhapšna je i optužena zbog trčanja po pisti i ugrožavanja sebe i drugih. Potparol australijske savezne policije rekao je da je ženi odbijeno puštanje uz kauciju, navodi "Indeks". Očekuje se da će pred sud biti privedena u petak.

Well, that's one way to walk the runway.

A woman has been arrested following a bizarre security breach at Canberra Airport around 7.30pm last night.#9News pic.twitter.com/ylC7VFgUY2

— 9News Sydney (@9NewsSyd) November 2, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana