Sumo rvači preteški za avion, organizovan dodatni let

GS
Foto: Agencije

Zabrinutost zbog toga da li će imati dovoljno goriva u avionu koji je prevozio sumo rvače, natjerala je japanskog avio-prevoznika da prebaci sportiste na drugi let.

„Džapan erlajns“ morao je da ubaci dodatni let nakon što su dva aviona kompanije bila u riziku da prekorače ograničenje težine. Krivac za to nije bio višak prtljaga, već ko je bio na listi putnika.

Kompanija se zbog toga odlučila na neuobičajen korak, a to je da prebaci dio sumo rvača na još jedan avion zbog zabrinutosti da dvije planirane letjelice, koje su prvobitno zadužene da nose sportiste, neće moći da ponesu dovoljno goriva zbog ograničenja težine.

Planirano je da se sumo rvači ukrcaju na dva aviona „boing 737-800“ na aerodromima „Haneda“ i „Itami“ u Tokiju i Osaki, odakle je trebalo da ih prevezu da učestvuju na sportskom festivalu, piše list Jomiuri Šimbun.

Međutim, kada je osoblje saznalo će putnici aviona biti sumo rvači, čija je prosječna težina 120 kilograma, odlučili su da ne rizikuju.

Aerodrom na koji je trebalo da slete nije imao pistu za veći avion, pa je „Džapan erlajns“ odlučio da uvede još jedan let za 27 rvača.

- Izuzetno je neobično da se uvede još jedan poseban let zbog ograničenja težine na letjelicama - rekao je portparol kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana