Kako izgleda život u zgradi sa 20.000 stanara (VIDEO)

G.S.
Kako izgleda život u zgradi sa 20.000 stanara (VIDEO)

Zamislite dom koji ima sve što vam je potrebno na jednom mjestu, pa da ne morate da izlazite napolje, sem na malo svježeg vazduha. Tako živi oko 20.000 stanovnika neobične zgrade u Kini, u gradu Hangdžou.

Stambeni kompleks "Regent International" je kultni detalj pejzaža grada, napravljen u obliku slova S.  

Visok je 206 metara, ima 39 spratova i nudi više od 260.000 kvadratnih metara prostora, što ga čini jednim od najvećih zgrada u Kini. Ovaj stambeni kompleks može da primi čak 30.000 ljudi.

U zavisnosti od toga na kojoj strani zgrade živite, postoje razne pogodnosti, a u okviru kompleksa se nalaze  i poslovni prostori smešteni na poziciji od 36 do39 sprata.

U okviru ovog stambenog kompleksa nalaze se i restorani, bazeni, frizeri, kozmetički saloni, kafići, marketi. Inače, ovu neobičnu zgradu zbog načina na koji se živi i radi u njoj nazivaju „najodrživijom zgradom za život na Zemlji".

Dizajnerka Alis Lo, istakla je da je zgrada bila osmišljena kao hotel brenda hotela „Singapore Sands", koja bi imala šest zvjezdica. 

Kasnije je odlučeno da se prostor zgrade ipak napravi kao stambeni kompleks.

Stanove u ovom kompleksu uglavnom iznajmljuju studenti, mladi stručnjaci i vlasnici malih firmi. 

Najam manjih stanova koji nemaju prozore košta oko 195 evra mesečno, a najam većih sa terasom koštaju oko 520 evra mjesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana