Dječak nosi broj cipela 58 i traži pomoć, Šakil O'Nil napravio izuzetan potez

G.S.
Foto: WBC

Neobična priča dolazi iz Kansasa u u kojoj se pojavljuju Džoril Bolden, 16-godišnji dječak i košarkaška legenda Šakil O'Nil.

Naime, mladić je iznadprosječenog rasta i njegov broj cipela je čak 58, zbog čega su mu potrebne cipele po mjeri, koje mogu koštati više od 1.000 dolara po paru.

Njegova majka je napravila GoFundMe i prikupljeno je više od 11.000 dolara, ali potez koji je napravio Šakil O'Nil bio je veliko iznenađenje.

Naime, Šak je donirao 20 pari cipela veličine 58 zajedno s novom odjećom, pa čak i nekim predmetima iz njegovog vlastitog ormara, te novcem koji će mu omogućiti da kupi druge cipele kada mu zatrebaju, prenosi Kliks.

Šakil O'Nil je suosjećao s dječakom jer vrlo dobro poznaje ovaj problem: Džoril Bolden nosi tačno njegovu veličinu cipela, 58 , što je ujedno i najveća veličina patika ikada nošena u NBA ligi.

Zapravo, Šak vodi na ovom posebnom rangu ispred igrača poput Boba Leniera (57), Bobana Marjanovića (53,5) i Dendrea Džordana (52,5). 

Među onima sa “manjim” stopalima nalazimo Kevina Duranta, Donovana Mičela i Džoela Embida koji svi nose broj 51,5.

Ipak, Džorelova stopala stalno rastu i na kraju će mu trebati veličina 59, za što će mu dobro doći GoFundMe donacije.

Šakil O'Nil igrao je za Orlando, Lejkerse, Miami, Feniks, Kliveland i Boston u NBA ligi, a osvojio je četiri šampionska prstena i to tri s Lakersima i jedan s Miamijem.

Takođe, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te Svjetsko prvenstvo u Kanadi 1994. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana