Zdrava hrana unosan biznis

Agencije
Zdrava hrana unosan biznis

Redvud - Kompanija “Imposibl fuds” prikupila je još 300 miliona dolara kako bi pokrenula dodatnu proizvodnju i zadovoljila veću potražnju za biljnim alternativama mesu.

U investiranju u proizvodnju pridružile su se mnoge slavne osobe. Džej Zi, Kejt Peri, Serena Vilijams, Džejden Smit, Trevor Noa i Zed, samo su neki od mnogih investitora.

Posljednji krug finansiranja predvodio je glavni raniji investitor “Temasek”, singapurska investiciona kompanija, te kompanija “Horizon Ventures”, firma iz Hongkonga.

Sve u svemu, “Imposibl fuds” je ukupno prikupio više od 750 miliona dolara investicija.

Ulaganje slavnih u ovu kompaniju može biti još jedan znak da su realne alternative za meso zaista u trendu.

Neki potrošači pokušavaju da jedu manje mesa iz zdravstvenih razloga i da smanje svoj negativni uticaj na prirodnu sredinu, tako da je potražnja za proteinima na bazi biljaka u porastu.

Ove godine “Imposibl fuds” je doživio takav porast potražnje da je ponestalo proizvoda.

Oni planiraju da zaposle najmanje 50 novih radnika u pogonu u Ouklendu, u Kaliforniji, koji trenutno ima oko 70 stalno zaposlenih. Takođe planiraju otvaranje više novih proizvodnih pogona, izjavio je finansijski direktor Dejvid Li.

Li je rekao da misli da će “biti potrebno malo vremena” prije nego što “Imposibl” uspije da zadovolji nivo potražnje koju danas vidi.

“Imposibl” trenutno prodaje svoje proteinske proizvode na biljnoj bazi samo restoranima, ali ove godine planira  lansiranje u maloprodajne objekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana