Zašto je pop zvijezda Tejlor Svift jedna od najmoćnijih žena u svijetu?

GS
Foto: Instagram

Ovo priznanje je nevjerovatan uspjeh, ako uporedimo da je prošle godine bila na 79. mjestu značajne liste. Zbog toga se postavlja pitanje kako joj je jednoj pop zvijezdi pošlo za rukom da postigne ovako visoku poziciju budući da najmoćnije žene dolaze iz svijeta politike. Ipak, 17 godina izvanredne karijere, dovelo je Tejlor Svift da ima ogroman ekonomski, kulturni i politički utjecaj.

Naime, zahvaljujući rekordnom uspjehu turneje "Eras", Svift je u oktobru postala milijarderka, čime je postala jedna od rijetkih muzičara koji su milijarderi. Listu najbogatijih muzičara predvode Džej-Z (oko 2,5 milijardi dolara) i Rijana (oko 1,4 milijardi dolara).

Na turneji "Eras" zaradila je gotovo 850 milina dolara tokom 66 nastupa u SAD-u. Njena prva dionica procijenjena je 190 miliona dolara, a nakon poreza, povećavajuća njenu neto vrijednost na 1,1 milijardu dolara.

Važno je istaknuti da su fanovi pored ulaznica spremni izdvojiti i značajan iznos za prenoćišta širom SAD-a, kako bi prisustvovali njenim koncertima. U.S. Travel Asociation procjenjuje da je kolektivno američka dionica turneje "Eras" dodala više od pet milijardi dolara državnim gospodarstvima, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana