U Jordanu još jedna kraljevska svadba na vidiku

GS
Foto: Instagram

Samo mjesec dana nakon što je jordanska princeza Iman objavila da se uskoro udaje, kraljevska kuća u Amanu saopštila je da se vjerio i njen stariji brat, prestolonasljednik princ Husein. Njegova izabranica je ćerka saudijskog biznismena, Radžva Al Saif.

Kraljevski dvor Jordana objavio je veridbu prestolonasljednika princa Huseina sa državljankom Saudijske Arabije, Radžvom Al Saif, koja je obavljena u domu buduće mlade u Rijadu, uz prisustvo članova jordanske kraljevske porodice.

Vjeridba u Rijadu 

Kraljica Ranija je na društvenim mrežama napisala:" Nisam mislila da je moguće imati toliko radosti u srcu! Čestitam mom prvencu, princu Huseinu, i njegovoj prelepoj budućoj nevjesti, Radžvi".

28-godišnji princ Husein je najstarije od četvoro djece kralja Abdulaha i kraljice Ranije. Ima dvije sestre, Iman i Salmu, i brata Hašema. Diplomirao je na Džordžtaun univerzitetu u Vašingtonu.

Njegova izabranica je istih godina, a završila je arhitekturu na Sirakuza univerzitetu u Njujorku.

Radžvin otac, Kaled Al Saif, je poznato ime u svijetu biznisa u Saudijskoj Arabiji. Na čelu je Al Saif grupacije, privatne kompanije sa razgranatim biznisom u oblasti zdravstvene zaštite, građevinarstva i bezbednosnih usluga.

Rijadski mediji izvestili su da je i saudijski prestolonasljednik, Mohamed bin Salman, čestitao telefonom jordanskom kralju Abdulahu i princu Huseinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana