Tejlor: Moja vila spomenik kulture

Agencije
Tejlor: Moja vila spomenik kulture

Pop pjevačica Tejlor Svift iznenadila je javnost kada je otkrila da za svoju vilu na Beverli Hilsu, koju je kupila 2015. godine, planira da traži status američkog kulturnog dobra.

Činjenica zbog koje bi njen dom trebalo da dobije ovaj status jeste da je ovu vilu sagradio Semjuel Goldvin, jedan od osnivača studija MGM. O svom planu Tejlorova je razgovarala sa Društvom za kulturnu baštinu. Naime, oni će razmotriti njen zahtjev u roku od nekoliko dana.

Otkrila je da je kroz njenu kuću prošlo mnogo zvijezda, poput Čarlija Čaplina, Klarka Gejbla i Marlen Ditrih, koje je Goldvin ugostio.

Vila u kojoj pjevačica živi ima šest spavaćih soba, pet kupatila, biblioteku, bazen, bioskop i teretanu. Pjevačici ovo nije jedina nekretnina koju ima.

Tejlor, koja je i tekstopisac, odrasla je u Vajomisingu, u Pensilvaniji, a sa četrnaest godina se preselila u Nešvil, u Tenesiju, da bi se bavila kantri muzikom.

Potpisala je ugovor sa nezavisnom izdavačkom kućom "Big Machi9ne Records" i postala najmlađi tekstopisac kojeg je izdavačka kuća "Sony/ATV Music " ikada zaposlila. Objava debi albuma nazvanog po njoj 2006. godine pretvorila ju je u zvijezdu kantri muzike. Zahvaljujući trećem singlu, "Our Song", postala je najmlađa osoba koja je sama napisala i otpevala pjesmu koja je bila na prvom mjestu kantri top-liste. Nominovana je za nagradu "Gremi" za najboljeg novog umjetnika 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana