Šta se krije iza čuvene adrese koja je obilježila kultnu seriju "Srećni ljudi"

GS
Foto: GS

Serija "Srećni ljudi" jedna je od najpopularnijih svih vremena u domaćoj kinematografiji, a pored glumaca koji su je proslavili, obilježila ju je i čuvena pjesma "Topolska 18".

Pjesmu izvodi glumica Snežana Savić, koja u seriji tumači bogatašicu misteriozne prošlosti Malinu Vojvodić, a premijerno je izvedena u kultnom ostvarenju.

Ipak, mnogi ne znaju zbog čega je baš ova ulica opjevana u poznatoj baladi. Topolska ulica nalazi se na Vračaru i važi za jednu od najmirnijih i najljepših ulica u glavnom gradu Srbije.

Snežana Savić koja je inače otpjevala ovu pjesmu, u jednom intervjuu otkrila je ko je živio na ovoj adresi i zbog čega je scenaristi Siniši Paviću, ova ulica bila značajna, prenosi Blic.

Naime, u Topolskoj 18, živjela je Ljiljana Pavić, inače supruga poznatog scenariste, koja mu je tada bila pomoćnica u pisanju scenarija.

Podsjetimo, serija "Srećni ljudi" snimana je u veoma teškim uslovima, budući da je tih godina u Srbiji bilo vrijeme inflacije, pa je mali honorar bio glavni razlog odlazaka glumaca iz popularne serije, među njima i Tanje Bošković, čuvene Lole.

– Kada mi je Tanja saopštila da odlazi, rekao sam joj: "Nema problema, to je tvoja odluka, hvala na ovome što si do sada uradila". To je bio težak udarac za "Srećne ljude", jer su nas napustili glumci koji su bili noseći stub. Zamislite da u "Boljem životu" odu Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić, koji je igrao Gigu – rekao je Siniša Pavić svojevremeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana