Skarlet Johanson ponovo razbjesnila javnost

Agencije
Skarlet Johanson ponovo razbjesnila javnost

Glumica Skarlet Johanson opet je na meti kritika zbog “oduzimanja” uloge.

Prije nekoliko godina Skarlet je na sebe navukla bijes javnosti ulogom u filmu “Ghost in the Shell”, kada je tumačila rolu namijenjenu Azijatkinji. Sada se Skarlet udružila s istim režiserom i igraće ulogu transrodnog muškarca, što je izazvalo bijes LGBT zajednice.

- Ako već snimate film o transrodnoj osobi, dajte ulogu transrodnoj osobi. Do kada će transrodne osobe biti zanemarivane, a njihove važne uloge dodjeljivane “cis” ljudima - samo su neki od komentara.

“Cis” je izraz za ljude čiji je osjećaj identiteta u skladu sa polom po rođenju. U pitanju je film “Rub and tug” o Danteu Teksu Gilu, transrodnom muškarcu koji je držao salon za masažu na andergraund sceni “zabave za odrasle” sedamdesetih godina. Skarlet je kratko saopštila da svi koji je kritikuju mogu da se obrate Džefriju Tamboru, Džaredu Letou i Felisiti Hafman. Tambor je u seriji “Transparent” igrao transrodnu ženu, Leto dobio “Oskara” za ulogu žene u filmu “Dallas Blyeres Club”, a Hafmanova se proslavila ulogom transrodne žene u filmu “Transamerika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana