Šest pjesama po kojima ćemo pamtiti Slađanu Milošević

GS
Šest pjesama po kojima ćemo pamtiti Slađanu Milošević

Ikona novog muzičkog talasa 80-ih Aleksandra Slađana Milošević napustila nas je u 69. godini. Ostavila nam je brojne hitove, a ovo je šest pjesama koje su obeležile njenu karijeru i čitavu epohu.

Pjesma kojom je Aleksandra Slađana Milošević uzdrmala javnost bila je Seksi dama – zabranjivana u brojnim radijskim i televizijskim programima.

Hit leta ‘77. bila je vrcava numera Au, au, koja postaje najslušanija na svim radio i televizijskim stanicama i postavlja temelje Slađanine karijere.

Mlade širom Jugoslavije osvojila je pjesmom Recept za ljubav, kojom je 1981. godine nastupala na izboru za jugoslovenskog predstavnika na „Pjesmi Evrovizije“. 

Tu je i pejsma Amsterdam iz 1979.

Nešto mlađe generacije pamte je po baladi Princeza, koju je otpevala u duetu sa Dadom Topićem. Ovaj vanvremenski hit napisao je Sanja Ilić, a nedostajalo je malo da predstavlja Jugoslaviju na „Pesmi Evrovizije“ 1984. godine.

Dugo je važila za najljubavniju pesmu i neizostavna je na svadbama. Kada je prevedena na engleski jezik, dobila je naziv Starlight.

Nezaobilazna pesma na listi nezaboravnih hitova „rok princeze“ je Miki, Miki koja se i danas može čuti na žurkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana