Serija Megan i Herija već izaziva kontroverze: Britanski mediji tvrde da obmanjuju javnost

GS
Serija Megan i Herija već izaziva kontroverze: Britanski mediji tvrde da obmanjuju javnost

Netfliksova dugo očekivana dokumentarna serija o princu Heriju i Megan Markl već izaziva kontroverze dok britanski mediji kritikuju njena dva trejlera tvrdeći da su snimci i fotografije korišteni na pogrešan način.

Dva trejlera za nove dokumentarne serije o Netfliksu vojvode i vojvotkinje od Saseksa kritikovana  su zbog navodnog korištenja snimaka i fotografija na obmanjujući način.

U trejlerima se prikazuju arhivski isječci i fotografije dok princ Heri i Megan govore o tome da ih je kraljevska porodica ostavila po strani i da ih mediji proganjaju.

Međutim, smatra se da su najmanje tri takve fotografije snimljene sa događaja koji nisu imali nikakve veze sa parom.

Britanska kraljevska dopisnica Dženi Bond osudila je "izuzetno traljavu produkcijsku vrijednost" dokumentarca Herija i Megan, a ugledna novinarka ITV-a Loren Keli opisala je korištenje određenih fotografija i snimaka kao "bizarno".

Brojni momenti u dva trejlera bili su "pod mikroskopskom analizom".

Čak je i Bi-Bi-Si objavio detaljnu analizu momenata koji "obmanjuju" javnost.

Fotografija paparaca pojavljuje se u prvom trejleru, neposredno prije snimka na kojem Heri kaže da je "morao učiniti sve što sam mogao da zaštiti svoju porodicu".

Međutim, tvrdi se da je zapravo snimljena na premijeri "Heri  Potera", pet godina prije nego što su se vojvoda i vojvotkinja upoznali.

Analiza fotografije koju je napravio San pokazuje veliki broj sličnosti između situacije na premijeri filma i fotografije korištene u trejleru serije.

Drugi isječak, korišten kada Heri govori o "bolu i patnji žena" koje se udaju za nekog iz kraljevske porodice, pokazao je snimak manekenke Keti Prajs koja je stigla na sud u Londonu prošlog decembra.

Treći, korišten za ilustraciju naleta medija, prikazuje snimak bivšeg advokata Donalda Trumpa Majkla Koena kojeg proganjaju paparaci.

Na jednoj fotografiji se vidi da su Heri i Megan snimljeni odozgo, dok Heri govori o curenju u javnost i podmetanju priča u medijima. Kraljevski urednik Ivning Standarda, Robert Džobson, negirao je te navode te tvrdi da je fotografija nastala uz njihovu dozvolu od akreditovanog fotografa, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana