Rasel Brend saslušan zbog optužbi za seksualni prestup

Tanjug
Foto: Agencije

LONDON- Britanskog komičara Rasela Brenda saslušala je policija Metropolitena povodom optužbi za seksualni prestup, koje je on negirao rekavši da su sve njegove veze "uvijek bile sporazumne", piše Skaj Njus.

Metropoliten policija saopštila je da je muškarac u 40-im godinama došao u policijsku stanicu na jugu Londona u četvrtak, prenio je u nedjelju Tajms.

"Detektivi su ga oprezno intervjuisali u vezi sa tri nedavna seksualna prestupa. Istrage se nastavljaju", saopšteno je iz policije, dodajući da su primili "nekoliko optužba za seksualne prestupe" u Londonu i drugim  dijelovima zemlje od sprovođenja zajedničke istrage Sandej Tajmsa, Tajmsa i Čanel 4 Dispečesa, u kojoj je četiri žene optužilo Brenda za seksualni napad u periodu između 2006. i 2013. godine.

Britanski javni servis, na kojem je Brend radio od 2006. do 2008. godine, saopštio je da su se javila još dva podnosioca žalbe otkako su pokrenuli reviziju ponašanja TV i radio voditelja.

Ukupno pet žalbi do sada je upućeno direktno britanskom javnom servisu, od kojih je jedna uključivala „navode o neprikladnom ponašanju na radnom mjestu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana