Princ Hari bi mogao izgubiti titulu?

GS
Princ Hari bi mogao izgubiti titulu?

Prošlo je više od četiri godine otkako su princ Hari (39) i Megan Markl (42) napustili Veliku Britaniju i odlučili da više neće obavljati kraljevske dužnosti.

Sa sinom Arčijem otišli ​​su u Kanadu, ali je uslijedila pandemija korona virusa i saznala se njihova tačna adresa stanovanja, pa su se ukrcali u avion i pobjegli u Ameriku neposredno prije potpunog zatvaranja.

Od tada žive u Montesitu u Kaliforniji, hrane kokoške i žive „normalnim“ životom, baš kako su željeli. Međutim, ovih dana Hari je još jednom razočarao mnoge Britance. Iako su svjesni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dio” otadžbine. Čini se da hoće, ali ne na papiru. Prvi put otkako je napustio Britaniju, princ je naveo Sjedinjene Države kao svoju 'primarnu rezidenciju'.

Ažurirao je informacije o stanu/kući i izjavio da je njegova nova zemlja/zemlja sada Amerika, za koju je pribavio dokumente da to potvrdi. Zbog ovoga bi sada mogao da plati manji kredit, ako ga ima. Iako su dokumenti predati u srijedu, 17. aprila, Hari je kao datum promjene naveo 29. jul 2023. godine.

Princ i njegova supruga su iseljeni iz svog britanskog doma, Frogmore Kotage, samo 24 sata nakon što je  objavio svoje memoare,  u kojima je još jednom ocrnio svoju porodicu. Nije poznato da li će promjena prebivališta i dokumenata uticati na bilo koju od njegovih titula. Možda će imati priliku da o tome razgovara sa ocem sljedećeg mjeseca kada dođe u London, piše ALO.

Krajem 2023. Hari je rekao da i dalje smatra Veliku Britaniju svojim 'domom', ali je morao da pobjegne u SAD iz bezbjednosnih razloga. „Velika Britanija je srednje mjesto u nasljeđu moje djece i mjesto za koje želim da se osjećaju kao kod kuće koliko i tamo gdje trenutno žive u SAD“, rekao je Hari u pisanoj izjavi pročitanoj na sudu u Londonu tokom parnice oko finansiranja. njegovog policijskog osiguranja, koje inače plaćaju poreski obveznici (na kraju je odbijeno).

Princ je prokomentarisao i dobijanje američkog državljanstva. Rekao je da mu je to palo na pamet, ali to nije bio prioritet. Megan je ovih dana otkrila kako se bacila na novi posao – proizvodnju marmelada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana