Princ Filip u dobrim rukama: "Odlično se o njemu brinu u bolnici"

Agencije
Princ Filip u dobrim rukama: "Odlično se o njemu brinu u bolnici"

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, "odlično" je zbrinut u bolnici u koju je prošle nedjelje prebačen "iz predostrožnosti", izjavio je njegov sin, princ Čarls, ali nije precizirao da li će Filip provesti Božić sa kraljevskom porodicom.

"Odlično se brinu o njemu u bolnici. To je sve što za sada znamo", rekao je Čarls.

Filip, vojvoda od Edinburga, prebačen je u petak u londonsku bolnicu Edvard VII na "posmatranje zbog ranijih zdravstvenih problema", saopštila je Bakingemska palata i dodala da je to mjera predostrožnosti.

Od tada se niko nije oglasio o zdravstvenom stanju princa Filipa, koji ima 98 godina. Ne zna se koliko će dugo biti u bolnici i to nekoliko dana pred Božić, koji kraljevska porodica tradicionalno obilježava na imanju u Norfoku na istoku Engleske.

Kraljica nije mijenjala ustaljeni program i u petak ujutro je vozom otputovala u Norfok. Britanski mediji prenijeli su vijest da je kraljica u nedjelju bila na misi.

Princ Filip je u penziji od avgusta 2017. godine, poslije učešća u 22.000 zvaničnih nastupa nakon što je njegova supruga krunisana 1952.

Njih dvoje su u braku od 1947. godine. Filip se nije u potpunosti povukao iz javnog života i prati kraljicu kad to želi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana