Preminuo legendarni muzičar

GS
Preminuo legendarni muzičar

Si Džej Sner, frontmen i dugogodišnji član američke rok grupe "FireHouse", preminuo je u 64. godini.

Povodom ove tužne vijesti, oglasio se i bend.

"Danas je tužan dan za rokenrol. Sa velikom tugom stavljamo do znanja svijetu da smo izgubili našeg brata: Si Džej Snera, rokenrol ratnika, glavnog pjevača i člana osnivača "FireHousea". Si Džej Sner je neočekivano preminuo kod kuće u petak uveče, 5. aprila 2024. Bio je mlad, 64 godine", navode iz benda.

Bend je naveo da se očekivalo da se Sner vrati na scenu sa grupom ovog ljeta nakon oporavka od operacije, te su označili svog pokojnog pjevača "jednim od najboljih vokalnih talenata generacije".

Snerova udovica, Ketrin Litl je na Fejsbuku dala fanovima dublji uvid u Snereove zdravstvene borbe koje su dovele do njegove smrti:

"U septembru 2020. godine, Si Džeju je dijagnostikovan rak debelog crijeva 4 stadijuma. Njegova početna prognoza je bila mračna, ali to ga nije spriječilo. Otišli ​​smo po drugo mišljenje i u septembru 2021. imao je operaciju koja nam je spasila živote koja nam je omogućila ove posljednje godine sa njim. Prošlog proljeća je počeo da ima još problema i imao je još jednu operaciju u oktobru 2023. Ova posljednja operacija ga je učinila veoma slabim i nesposobnim da živi punim životom", navodi se u objavi, prenosi NME.

"FireHouse" je osnovan 1984. godine, a Sner se pridružio bendu kao pjevač 1987. Zajedno, Sner i "FireHouse" su postali istaknuti na rok i glam metal sceni ranih devedesetih nizom hitova kao što je "Love of a Lifetime" i "When I Look Into Your Eyes"

Sner i "FireHouse" su zajedno objavili sedam albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana