Pravoslavna Nova Godina uz Bregovića na Expo 2020 Dubai

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Goran Bregović, svetski poznati muzičar, sa više od šest miliona prodatih albuma, i njegov nadaleko čuveni Orkestar za svadbe i sahrane, nastupiće na Svetskoj izložbi u Dubaiju, 13. januara za Pravoslavnu Novu godinu.

Bregović će nastupiti na jednoj od najvećih scena u okviru Expo-a (Jubilee Stage) u 19.00 sati po lokalnom vremenu, najavili su iz Srpskog paviljona u Dubajiu.

Bregović je publici pred nastup poručio da je veoma ponosan što će nastupiti na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju i to baš za Pravoslavnu Novu godinu.

"Pozivam sve da nam se pridruže i obećavam da će biti ludo. Skoro 20 godina nisam napisao ništa što je tužno. Moja muzika je vesela, poziva ljude na igru, na radost, bez obzira koje god da su vere ili nacije. Verujem da će publika u Dubaiju to prepoznati i da ćemo napraviti sjajan provod,” kaže Bregović.

Svetska izložba - Expo 2020 Dubai, održava se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a tema nastupa Republike Srbije je “Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

Kroz atraktivan i originalan program nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja , što na samom Paviljonu, što na nekim od Expo lokacija - naši vrhunski umetnici, izvođači, muzičari, kreativci imaju priliku da se predstave celom svetu i da, kao najbolji kreativni ambasadori, predstavljaju Srbiju.

Do sada je Paviljon Srbije posetilo više od 500 000 posetilaca, a očekuje se da do kraja Svetske izložbe, u Srpski paviljon poseti više od milion ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana