David Gobac, Psihomodo pop: "Stalno sam se šminkao i presvlačio"

GS
Foto: Skrinšot

Psihomodo pop je bio prvi bend iz regiona koji se pojavio na MTV-ju 1988. godine, a mogu da se pohvale i time da im je nekada prateće vokale pjevala glumica Mira Furlan.

Grupa Psihomodo pop, zajedno sa svojim frontmenom Davorom Gopcem, već više od 30 godina osvaja scenu svojom beskompromisnom svirkom i uvjerljivim nastupima.

Bili su prvi bend s ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju 1988. godine, a mogu se pohvaliti i time da im je nekada prateće vokale pjevala glumica Mira Furlan.

Pjevač grupe Psihomodo pop Davor Gobac je još odmalena pokazivao interesovanje za scenu.

Kako kaže, kod kuće se stalno presvlačio i šminkao, pa je bilo jasno da naginje ka performansu. Iako bi neko možda pomislio da su to bile jasne indicije da postane glumac, on priznaje da kroz muziku i rok ipak najviše može da se izrazi.

"Možda bih i postao glumac da nije bilo rokenrola, ali sam shvatio da kroz rok mogu najviše da se izrazim i da sam najviše svoj na sceni dok izvodim svoje pesme s bendom, sa svojim momcima. Bavio sam se glumom, glumio sam u nekim serijama i bilo je zabavno, ali ja sam pre svega rok pevač", kaže Gobac.

Povremeno napravi izlet s muzičke na scenu u pozorište ili televizijski šou.

Trenutno je dio predstave "Romansa o tri ljubavi", Antuna Šoljana, u kojoj je otpjevao nekoliko pjesama.

"Moram da kažem da nisam mnogo radio za pozorište, možda tu i tamo koji song, tako da ne mogu reći kako mi je da radim u pozorištu. S druge strane mi dosta znači, drago mi je da sam i to radio u životu i, kao što se vidi, bila je to prijatna saradnja", rekao je on.

Voli ga i televizija, pa se između ostalog može vidjeti kao član žirija u šouu The Voice Hrvatska ili u RTL-ovom zabavnom šouu Ma lažeš.

Ne krije da najviše voli muzičke nastupe sa svojim bendom, ali priznaje da je pandemija loše uticala na izvođačku formu celog benda.

"Prošle godine izgubili smo celu turneju i kad je ovog leta ponovo kretalo sviranje, a imali smo zbilja dosta koncerata, više nego što smo se nadali, na nekoliko prvih bilo je malo veselo dok nismo vratili kondiciju. Onda smo ušli u odličnu fazu i sad, kad smo se zahuktali i u super smo formi, e sad je opet malo zatišje, pa će valjda oko Nove godine biti nešto", kaže Gobac.

Važno je da se održava dobra energija na bini, a u tome mu pomaže vježbanje kojim održava dobru formu i kondiciju.

"Ujutro idem da vežbam, jer mi je to zaista bitno zbog energije koju pravimo na bini. Mislim da bubnjar i ja imamo fizički najzahtevnije uloge. Veoma je zahtevno da se skače i viče dva sata na sceni. Tako da mi to donosi neku snagu i čvrstinu pa to mogu da podnesem. A kad je reč o zdravoj ishrani, nije baš da jedem smeće, ali nije ni da pazim šta jedem. Jedem i slatko, volim i masno i tako", kaže on i dodaje:

"Sigurno živim normalnije nego kad sam bio mlađi iako tu i tamo čovek se opusti malo, ne? Ali dosta mi je važno da odem da treniram radnim danom ne duže od sat vremena i mislim da mi to baš pomaže", rekao je Gobac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana