Ovo su poznati koji su odbili glavne uloge u najgledanijoj seriji

G.S.
Ovo su poznati koji su odbili glavne uloge u najgledanijoj seriji

BEOGRAD - „Bolji život“ jedna je od najgledanijih serija ikada širom regiona.

Peripetije Gige Moravca i njegove djece, smirenost i sviranje klavira Emilije Popadić, nesrećni ljubavni život kćerke Violete, Guzino vanbračno dijete... sve smo to bezbroj puta gledali u reprizama koje nikako da dosade.

Ipak, godinama kruže glasine o snimanju ove serije - većina glumaca koji su se uselili u naše domove i srca - nisu bili prvi izbor!

Pjevačica Lepa Brena, Vera Čukić, Dara Džokić, pokojni Žarko Laušević i Ena Begović odbili su da budu dio čuvene serije „Bolji život“, a velike uloge prepustili su kolegama i koleginicama jer su imali druge projekte koji su im tada bili prioritet, prenosi Mondo.

Scenarista serije Siniša Pavić, otkrio je jednom prilikom da je uloga Emilije Popadić bila namijenjena Veri Čukić, ženi Gordana Mihića. Nisu otkriveni razlozi zbog kojih je odustala, ali je poznato da je uloga pripala legendarnoj Ceci Bojković.

 

Sa druge strane, oko uloge Dragiše Popadića Gige nije bilo dileme, te je scenarista odmah znao da će njega igrati Marko Nikolić, ali je uloga njegovog sina, advokata Aleksandra Popadića pisana za Žarka Lauševića.

Laušević je svojim godinama najviše odgovarao liku advokata i najstarijeg sina u porodici, ali su se termini snimanja poklapali sa njegovim obavezama, te nije mogao da prihvati da pored drugih, radi i na ovom projektu. Uloga je pripala Borisu Komneniću.

Mlađu sestru Aleksandra Popadića, Violetu Viki Popadić, trebalo je da igra pokojna Ena Begović.

 

Međutim, glumica je u tom periodu više bila okrenuta pozorištu, pa je odbila ulogu u seriji. Umjesto nje, kao Viki se proslavila Lidija Vukićević.

„Ta uloga mi je obilježila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da povjerujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra djevojku iz prave srpske porodice“, rekla je Lidija ranije Blicu.

Njena koleginica Dara Džokić tek nedavno je otkrila da je ona bila planirana za ulogu Branke Pavlović, supruge Saše Popadića.

„Niko ne zna da sam odbila ulogu Branke Pavlović u ‘Boljem životu’. Kada je počela da se snima ta serija, ja sam imala dosta obaveza u pozorištu. Uopšte nisam bila svjesna koliko će ‘Bolji život’ postati gledan, ali se ipak ne kajem što sam propustila ulogu u toj seriji“, ispričala je Dara, koju je u seriji zamijenila Ljilja Blagojević.

 Uloga fatalne pjevačice Nine Andrejević prvo je bila ponuđena Lepoj Breni. Folk zvijezda je prije toga snimila filmove „Hajde da se volimo“ i „Tesnu kožu“ i zato je odbila još jednu sličnu rolu u „Boljem životu“.

Umjesto Brene ovaj lik je tumačila jedna od najljepših glumica koja se bavila i pjevanjem, Snežana Savić, kojoj je pristajala uloga fatalne zavodnice.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana