Na aukciji bluza princeze Dajane koju je nosila pozirajući za vjerenički portret

GS
Na aukciji bluza princeze Dajane koju je nosila pozirajući za vjerenički portret

LONDON - Aukcijska kuća „Džulijan“ stavila je na prodaju bluzu, koju je princeza od Velsa Dajana nosila 1981. godine prilikom fotografisanja za vjerenički portret.

Vrijednost ružičaste bluze sa kragnom nalik okovratniku i lepršavim naborima procjenjuje se na između 80.000 i 100.000 dolara.

Fotografiju na kojoj Dajana nosi bluzu napravio je kraljevski fotograf Entoni Armstron Džons, poznatiji kao lord Snoudon, a snimljeni komad odjeće kreirali su dizajneri Dejvid i Elizabet Emanuel, koji su kreirali i Dajaninu vjenčanicu, prenosi Gardijan.

Bluza je 2019. godine bila izložena u Kensingtonskoj palati u Londonu u okviru izložbe „Diana: Her Fashion Story“.

Nacionalna galerija portreta u Londonu navodi da se objavljivanje Dajaninog portreta u časopisu Vog poklopilo sa zvaničnom objavom vjeridbe sa kraljem Čarlsom u februaru 1981. godine.

U prodaji na četvorodnevnom događaju koji organizuju kuća „Džulijan“ i „Tarner klasik muviz“, pod nazivom „Holivudske legende“, naći će se i Dajanina haljina, koju je nosila u Firenci u aprilu 1985. godine, a čija se vrijednost procjenjuje na između 100.000 i 200.000 dolara.

Na aukciji će se naći i odjeća holivudskih zvijezda, kao i laptop koji je koristila američka glumica Sara Džesika Parker kao Keri Bredšou u seriji „Seks i grad“.

Aukcija će biti održana od 14. do 17. decembra.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana