Ma­ne­ken­ka pro­gla­še­na naj­lje­pšom na svije­tu: "Li­ce joj je naj­bliže sa­vršen­stvu"

B92
Ma­ne­ken­ka pro­gla­še­na naj­lje­pšom na svije­tu: "Li­ce joj je naj­bliže sa­vršen­stvu"

Ma­ne­ken­ka Be­la Ha­did (23) pro­gla­še­na je na­jlje­pšom ženom na svije­tu pre­ma naj­no­vi­jem is­traživa­nju naučni­ka.

Be­la je ta­ko, pre­ma ana­li­za­ma gru­pe naučni­ka ko­ji se ba­ve i naj­si­tni­jim de­ta­lji­ma, pro­gla­še­na naj­lje­pšom ženom svije­ta sa sa­vrše­no pro­pro­ci­onal­nim li­cem.

Pro­por­ci­je nje­nog li­ca sa 94,35 pos­to od­go­va­ra­ju "zla­tnom re­zu", odno­sno zla­tnim pro­por­ci­ja­ma, mje­ri ko­ja pred­stav­lja fi­zičko sa­vršen­stvo.

Nje­ne oči, obrve, nos, usne, obra­zi, ja­go­di­ce i oblik li­ca sko­ro su sa­vrše­ni pre­ma poj­mu lje­po­te sta­rih Grka.

Lis­tu naj­lje­pših sas­ta­vio je hi­rurg Džuli­jan De Sil­va ko­ji je izja­vio ka­ko je nje­na si­me­tri­ja li­ca naj­bliža sa­vršen­stvu.

"Be­la je bi­la po­bje­dni­ca ka­da su uze­ti u ob­zir svi pa­ra­me­tri. Nje­no li­ce naj­bliže je sa­vršen­stvu. Bra­da ma­ne­ken­ke naj­bliža je sa­vršen­stvu, a od ma­ksi­mal­nih 100 od­sto i sa­vrše­nog obli­ka de­li je sa­mo 3 pos­to. Nje­na si­me­tri­ja li­ca naj­bliža je sa­vršen­stvu. Be­la je no­va ge­ne­ra­ci­ja su­per­mo­de­la i mo­guće je da će do­mi­ni­ra­ti sce­nom u na­re­dnim de­ce­ni­ja­ma. Nje­na naj­veća sla­bost je na po­dručju obrva", re­kao je do­ktor De Sil­va, je­dan od naučni­ka ko­ji je ra­dio na ovom pro­je­ktu.

Dru­go mjes­to na ovoj lis­ti za­uze­la je pje­vačica Bi­jon­se, a treće glu­mi­ca Am­ber Herd.

U top de­set naj­lje­pših na­la­ze se i Ari­ja­na Gran­de, Tej­lor Svift, Kejt Mos, Skar­let Jo­han­son, Na­ta­li Por­tman, Kej­ti Pe­ri i ma­ne­ken­ka Ka­ra De­le­vinj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana