Kič tekst i piskav glas: Najzaraznija pjesma ikad nastala je prije 25 godina VIDEO

GS
Kič tekst i piskav glas: Najzaraznija pjesma ikad nastala je prije 25 godina VIDEO

Kič tekst i visoko-tonski vokal učinili su pesmu "Barbi Grl" pop-dens grupe Akva hitom prije 25 godina kada je prvi put objavljena.

Preko milijardu pregleda na Jutjubu govori da je još uvek itekako popularna što potvrđuje i novi film "Barbi" Grete Gervig.

Upravo je taj film doveo do toga da pjesma ponovo uđe u fokus, a fanovi su se pitali da li će ona biti dio saundtreka. Odgovor je da neće što i ne čudi jer je Matel tužio grupu Aljva u 90-ima, i izgubio.

Članovi benda oglasili su se povodom korišćenja njihove pesme u predstojećem naslovu sa Rajanom Goslingom i margo Robi.

Lin Nistrom smatra da bi korištenje pesme "Barbi Girl" u filmu bilo previše nemaštovito, a Soren Rasted smatra cijelu tu situaciju zabavnom.

"Trebalo bi da kažemo da smo to odbili. Rajan Gosling nije dovoljno dobar", rekao je za Varajeti.

No uprkos tome, raduju se filmu.

"Potpuno razumem zašto je nisu upotrebili", nastavio je Nistrom: "Ali to će nam privući mnogo pažnje, bez obzira na sve."

"Bilo je puno naslova o plastičnim operacijama u to vreme, što je uticalo na nas"

Što se tiče visokog tona u pjesmi, članovi benda rekli su da se "u to vrijeme nije koristio autotjun pa je naprosto trebalo pogoditi taj ton".

Kritičari su kroz godine pridavali razna značenja stihovima, ali Akva je samo željela da napravi zaraznu pjesmu, prenosi B92.

"Bilo je puno naslova o plastičnim operacijama u to vrijeme, što je uticalo na nas, ali zapravo smo samo htjeli da napravimo zabavnu pesmu. Nismo toliko razmišljali o tome. Zarazan dio pjesme je odlično funkcionisao", rekli su članovi benda.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana