Krista Bel ponovo u Beogradu

Agencije
Krista Bel ponovo u Beogradu

Zvijezda posljednje sezone “Tvin piksa”, serijala u kome je tumačila lik dopadljive FBI agentkinje Temi Preston, zanosna glumica i muzičarka Krista Bel, nastupiće 2. aprila u Beogradu.

Prestonova u Beograd dolazi u okviru svjetske turneje kojom promoviše novi album “Feels like love”.

Krista Bel i njen bend prvi put su gostovali u Beogradu krajem 2017. godine, u okviru Paralel festivala, u rasprodatom i prepunom Kulturnom centru Grad.

Pred beogradskom publikom, “mistična sirena”, kako je strani mediji često opisuju, premijerno će izvesti pjesme sa svog novog, četvrtog studijskog albuma, koji će svjetlost dana ugledati upravo početkom aprila.

Kada je riječ o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Krista Bel je kraljica eklektike u kojoj se paralelno prepliću nju vejv, post pank i dark disko, a čiji je muzički ukus formiran na najboljim uticajima Kejva, Bauhuasa i Bouvija,  kojima nerijetko odaje počast i obradama njihovih pjesama, koje voli da izvodi i uživo.

Istovremeno, u muzici Kriste Bel i njenih saradnika osjeća se i mističniji uticaj Massive Attacka, PJ Harvedž i Portisheada.

Kritika nju i njene nastupe tumači kao personifikaciju “drimi popa”, i kako pojedini kritičari navode, “otjelotvorenjem Linčovog nadrealizma”. Kritičar časopisa NME opisuje nastupe Kriste Bel “kao da Lana del Rej pjeva pjesme Serža Gensbura”. A oni koji su prisustvovali njenom prvom gostovanju u Beogradu, dodali bi da su njeni nastupi na pola puta između koncerta i uzbudljivog performansa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana