Harijeva poslijednja kraljevska dužnost prije perioda tranzicije

Tanjug
Harijeva poslijednja kraljevska dužnost prije perioda tranzicije

LONDON - Britanski princ Hari prvi put je danas učestvovao na javnom događaju, otkako je kraljica Elizabeta ispunila njegovu želju i želju njegove supruge Megan da se povuku iz kraljevskog života i vode nezavisniji život.

Princ Hari, šesti po redu na prijestolu, posmatrao je djecu koja su igrala ragbi u dvorištu Bakingemske palate, prenio je Rojters. 

Taj događaj je Harijeva poslednja kraljevska dužnost prije nego što on i Megan počnu period tranzicije, navodi agencija. 

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i tokom "kriznom sastanka" dogovoren je prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Kraljica je istakla da "apsolutno podržava" njihovu želju da stvore novi život kao mlada porodica, ali da bi više voljela da i dalje u potpunosti obavljaju svoje kraljevske dužnosti. 

"Iako bismo više voljeli da oni u potpunosti obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da imaju nezavisniji život kao porodica", poručila je kraljica i dodala da Hari i Megan ostaju cenjeni članovi njene porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana