Glumice javno govorile o zlostavljanju

Glas Srpske
Glumice javno govorile o zlostavljanju

Glumica Gvinet Paltrou opisala je u šouu Hauarda Sterna detalje o večeri kada se njen tadašnji dečko Bred Pit suprotstavio producentu Harviju Vajnstinu nakon što je saznao da ju je ovaj seksualno uznemiravao.

Gvinet kaže da su 1995. bili na premijeri “Hamleta” na Brodveju kada je Pit spazio Vajnstina, gurnuo da uz zid i rekao mu: “Ako se ikad ponovno zbog tebe bude osjećala neugodno, ubiću te!”

Inače, to se desilo nedugo nakon što je i Džejson Pristli iz serije “Beverli Hils 90210” rekao da je udario Vajnstina.

Glumica je rekla da se osjećala čudno i da nije imala pojma da će joj Vajnstin pokušati prići na takav način. 

- Odmah sam rekla Bredu šta se desilo. Bila sam jako uznemirena, a upravo sam bila potpisala dva filma za tog čovjeka - kazala je Paltrou. Ona je prvi put progovorila o ovoj temi prošle godine i tako postala jedna od prvih glumica koja je javno optužila producenta.

- Bila sam još dijete i strašno uplašena. Kad sam stigla u hotel, on me je počeo masirati i pozvao me da mu se pridružim u spavaćoj sobi. Bila sam očajna. Do tada sam ga smatrala nekakvim “ujakom Harvijem” - rekla je glumica.

Nakon što ga je odbila, producent je počeo da viče na nju, a i upozorio ju je da nikome ne smije reći šta se dogodilo.

Istovremeno, i italijanska glumica Azija Arđento, jedna od prvih žena koje su javno optužile Vajnstina za seksualno zlostavljanje, na završnoj ceremoniji u Kanu održala je težak govor.

Ona je prošle godine u Njujorku priznala da ju je na Filmskom festivalu u Kanu 1997. godine prisilio na oralni seks. Ona je tada imala svega 21 godinu.

Glumica se sada ponovo našla na crvenom tepihu u Kanu, a imala je potrebu da podsjeti sve na slučaj nekadašnjeg filmskog mogula Harvija Vajnstina.

- Harvi Vajnstin me je silovao baš ovdje, u Kanu, 1997. godine. Ovaj festival bio je njegovo lovište. I reći ću vam nešto. Harvi Vajnstin više nikada neće biti dobrodošao ovdje. Više nikada neće osramotiti zajednicu koja ga je nekada prihvatala i pokrivala sve njegove zločine - bila je jasna Azija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana