Glumac Ajzak Hempsted Rajt o “Igri prestola”: Svi provjeravali da li će preživjeti sezonu

Agencije
Glumac Ajzak Hempsted Rajt o “Igri prestola”: Svi provjeravali da li će preživjeti sezonu

Osmom sezonom serije “Igra prestola” bliži se kraj njenom prikazivanju. Budućnost svih likova je neizvjesna i tokom šest planiranih epizoda sasvim je sigurno da gledaoce očekuju brojne smrti voljenih likova.

Tokom gostovanja na jednom radiju glumac Ajzak Hempsted Rajt, koji igra Brena Starka, ispričao je da je smrt prva stvar s kojom se suočavao kad god je uzeo scenario. I on i njegove kolege su svaki put provjeravali da li će njihovi likovi preživjeti. 

- Prva stvar koju bi svi uradili kada dobiju scenario - jeste da provjere da li u toj sezoni umiru. Onda kada shvate da su preživjeli, provjeravali bi da li njihovi prijatelji umiru u nekoj od epizoda - rekao je Hempsted Rajt.

Njegov lik Bren je uspio da “preživi” sedam sezona, bio je razdvojen od porodice i doma, kako bi “putovao iza zida” i vratio se kao trooki gavran koji putuje kroz vrijeme i živi vijekovima.

- Sjećam se prvog dana snimanja. Snimali smo na predivnom mjestu u blizini Belfasta. Kiša je padala tokom cijelog dana. To je ona scena kada nađemo mladunce vukova i bilo je baš teško - kazao je Hempsted Rajt.

Kad je počeo da glumi u seriji, imao je jedanaest godina i mnoge scene nije mogao ni da gleda, a ni da ih razumije. I, naravno, razvedrilo se sljedećeg dana, mada su se uslovi za glumce rijetko poboljšavali tokom decenije snimanja, ali Hempsted Rajt je objasnio da je gledanje šokantnih scena tokom snimanja za njega bilo manje traumatično nego za mnoge gledaoce.

- Kada ste na snimanju i vidite odsječeno tijelo i čovjeka koji ispumpava krv iz ostatka tijela, sva magija nestaje - izjavio je Hempsted Rajt.

I dok ono što se događalo na snimanju nije imalo uticaja na njega, ono što se dešavalo u stvarnom životu navelo ga je da razmisli o promjenama koje je doživio zbog “Igre prestola”.

Poslije osam sedmica odustao je od kurseva matematike i muzike na Univerzitetu u Birmingemu 2017. godine jer nije mogao da se nosi sa obožavaocima.

- Očekivao sam da će ljudi biti uzbuđeni, ali ne toliko. Bilo je previše. Nisam mogao da izađem iz sobe, a da mi neko ne priđe da se fotografišemo. Bio sam prestravljen - naglasio je Hempsted Rajt.

Dok je pred televizijskim kamerama očigledno opušteniji nego pred obožavaocima, nakon što se serija završi, spreman je  da krene dalje.

- Razgovarali smo o tome da se istetoviramo svi mi koji smo opstali od pilot sezone do posljednje - dodao je Hempsted Rajt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana