Engleski glumac banovan sa Tvitera: Napravio kolaž od LGBT zastave u obliku svastike

GS
Foto: Agencije

Engleskom glumcu i političkom aktivisti krajnje desnice Lorensu Foksu tokom vikenda privremeno je zabranjen Tviter zbog postavljanja slike kukastog krsta napravljenog od četiri LGBT Prajd zastave.

Foks (44) je objavio sliku u nedjelju uveče, sarkastično komentarišući: "Oh, blagosloven i presveti mjesec!", povodom LGBT mjeseca ponosa, koji je počeo 1. juna.

Pristup Tviter nalogu mu je sada vraćen, a Foks se u ponedjeljak ujutru obratio pratiocima da je Prajd zastava postala "sveta zastava" koja se "ne može kritikovati".

Tviter je obavijestio Foksa da je njegov nalog zaključan zbog postavljanja "slike mržnje", što predstavlja kršenje pravila sajta, a pristup je vraćen tek nakon što je izbrisao spornu fotografiju, koju je postavio kao profilnu sliku, prenosi B92.

"Kampanja protiv antisemitizma", britanska nevladina organizacija osnovana 2014. godine, osudila je Foksa zbog njegovog, kako kažu, uvredljivog posta.

"Moguće je izraziti stav bez mržnje, i bez vrijeđanja onih koje su ubili nacisti, među kojima su bili Jevreji i LGBT osobe", napisali su iz organizacije na Tviteru.

Takođe, još jedna nevladina organizacija osudila je Lorensov tvit.

"Zgroženi smo podlim tvitom Lorensa Foksa sa odvratnom upotrebom svastike. Homoseksualci su doživeli neizrecive patnje pod nacistima, uključujući ubistva, kastraciju i medicinske eksperimente", napisali su iz "Holocaust Memorial Day Trust".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana