Dženifer Lorens najplaćenija glumica

Agencije
Dženifer Lorens najplaćenija glumica

Magazi "Forbs" i ove godine izbacio je listu najplaćenijih glumica, a u samom vrhu je Dženifer Lorens, glumica sa 46 miliona dolara zarade u protekloj godini.

Dženifer je drugu godinu zaredom najplaćenija dama, a to prije svega može da zahvali honoraru koji dobija za filmski serijal "Igre gladi". I prošle godine pisali su o ovoj mladoj, talentovanoj i bogatoj holivudskoj divi, koja je na svom bankovnom računu imala 52 miliona dolara. Definitivno su joj "Igre gladi" obezbijedile status najprofitablinije filmske heroine svih vremena.

Prve veće uloge ostvarila je u sitkomu "Šou Bila Engvala" te u filmovima nezavisne produkcije "Ravnica u plamenu" i "Zima do kostiju", kojim je privukla pažnju filmske javnosti. Ova uloga donijela joj je nominacije za "Oskara", BAFTA, "Zlatni globus" i nagradu Udruženja glumaca. Sa 22 godine igrala je glavnu ulogu u romantičnoj komediji "U dobru i u zlu" Dejvida O. Rasela, za koju je osvojila brojne nagrade, uključujući "Zlatni globus" i "Oskar" za najbolju glavnu glumicu. Lorensova je trenutno druga najmlađa dobitnica "Oskara" u ovoj kategoriji.

Na drugom mjestu je Melisa Mekarti, junakinja filmova "Špijun" i "Istjerivači duhova", koja je zaradila 33 miliona dolara, dok je treća Skarlet Johanson sa 25 miliona dolara.

Ukupno, 10 najplaćenijih glumica u proteklih 12 mjeseci, od 1. juna 2015. do 1. juna ove godine zaradile su 205 miliona dolara prije odbijanja poreza i taksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana