Dženifer Aniston otkrila svoju velnes rutinu za nevjerovatnu energiju tokom dana

GS
Foto: flickr.com

Holivudska glumica Dženifer Aniston otkrila je svoju jutarnju rutinu koja joj pomaže da bude zdravija te izgleda odmornije i energičnije.

"Najvažniji aspekti moje velnes rutine su san, meditacija, hidratacija i pravilna prehrana", kaže Dženifer Aniston. Osim ovih mjera, odana je sastojku "svetog grala" koji je bio dio njenog režima već sedam godina.

"Bila je 2014. godina kada mi je ljekar predložio da počnem unositi kolagen u svoju prehranu. Nakon dva mjeseca počela sam primjećivati ​​da su mi treninzi lakši, a san i izdržljivost poboljšani, a imala sam i nevjerojatnu energiju tokom dana", kaže Aniston, koja je sada glavni kreativni direktor kompanije Vital Proteins, specijalizovane za suplemente.

Osim što je u jutarnju kafu dodala originalni prašak kolagenih peptida Vital Proteins, koristi čokoladnu aromu brenda kako bi dobila slatki pripravak.

"To je kao da imam zabranjeni mliječni šejk za koji znam da je dobar za mene", dodala je.

Glumici je također važno da ostane aktivna. Nakon što se oporavila od povrede leđa koju je zadobila prošle jeseni, Aniston je svoj fitnes fokus prebacila na pilates, na koji se vratila nakon 15 godina pauze.

"U početku sam mislila, o Bože, ne krećem se dovoljno i ne znojim se jer se u osnovi istežem. Ali pilates je promijenio sve. Odlično vježbam bez napornog kardio treninga", kaže glumica.

Održavanje zdravog načina razmišljanja također joj je prioritet, posebno u posljednjih godinu dana.

"Ova pandemija nam je dala i šansu za pravi emocionalni, fizički i mentalni reset i učinila nas je zahvalnim na onome što imamo", kazala je.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana