Drejk oborio rekord Bilbord nagrada

Agencije
Drejk oborio rekord Bilbord nagrada

Reper Drejk osvojio je čak 13 muzičkih nagrada "Bilbord" na ceremoniji dodjele u Las Vegasu i tako oborio rekord britanske pjevačice Adel (12).

Drejk je imao 22 nominacije, a među priznanjima koja je osvojio su nagrade za najboljeg izvođača, najboljeg muškog izvođača i za najboljeg na "Bilbord listi 200". Nagradu je Drejku na svečanosti održanoj u nedjelju uveče uručio najstariji sin Majkla Džeksona, Prins Džekson.

Priznanje "Bilbord ikone" ove godine dodijeljeno je Šer koja je tokom večeri izvela dvije numere, "Believe" i "If I Could Turn Back Time".

Još jedna zvijezda večeri bila je Selin Dion koja je izvela "Oskarom" nagrađenu numeru iz filma "Titanik", koji ove godine slavi jubilarnih 20 godina otkako je snimljen. Za najboljeg ženskog izvođača proglašena je Bijonse, najbolji rok sastav je "Twenty One Pilots", a najbolju turneju je, prema "Bilbordu", imao "Koldplej".

Muzičke nagrade "Bilbord" dodjeljuje istoimeni američki muzički časopis koji dobitnike, za razliku od "Gremija", određuje prema prodaji albuma. Za nagrade "Gremi" zadužen je žiri. 

Ako se izuzmu Drejkov pompezni nastup u fontani i devetominutni performans Niki Minaž, nemoguće je ne primijetiti da su se svi ostali koji su imali čast da stanu na pozornicu opredijelili za svedene nastupe.

Čak je i Majli Sajrus izašla na binu u odjeći u kojoj vjerovatno uveče šeta sa svojim momkom po plažama u Malibuu i otpjevala numeru sa posljednjeg singla koji u svom nazivu nosi ime ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana