Danas i sutra koncerti Dženana Lončarevića i "Osvajača"

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

FOČA - Na platou Akva-parka "Ušće" u Foči večeras će koncert održati pop-folk pjevač iz Srbije Dženan Lončarević, što će biti prvi od dva besplatna koncerta koje lokalna uprava organizuje u okviru projekta prekogranične saradnje sa crnogorskom opštinom Plužine "Turizam, adrenalin i rafting avantura - TARA".

Na istom mjestu, publiku će sutra zabavljati kragujevački bend "Osvajači", a na oba koncerta kao predgrupa nastupiće bend "Vesele osamdesete", takođe, iz Kragujevca.

Koncert će početi u 21.00 čas.

Službenik opštine Foča Igor Ćurčić rekao je da je nakon Plužina, gdje su organizovani koncerti "Galije" i Miroslava Ilića, na redu i slična zabava u Foči.

"Bilo je planirano i najavljeno da drugi dan nastupi grupa `Kerber`, ali se pola članova benda razboljelo, pa će ih zamijeniti `Osvajači`, takođe poznat i dobar bend. Dobri su izvođači, čini se da će nas i vrijeme poslužiti, ulaz je besplatan i očekujemo dobar provod ovdje na bazenima", naveo je Ćurčić.

On je podsjetio da Dženan Lončarević u Foči nastupa drugi put, nakon koncerta u Sportskoj dvorani prije četiri godine povodom Dana opštine.

"To je bio jedan od najboljih i najposjećenijih koncerata u Foči.

Dženan Lončarević tada se oduševio što naša omladina poznaje rokenrol, a on je u duši roker, voli da svira rokenrol, pa je koncert sa dva sata produžio na tri i po sata. Poslije `Riblje čorbe`, to je u zadnjih 10 godina bio najposjećeniji koncert u Foči", istakao je Ćurčić.

Glavni cilj projekta prekogranične saradnje "Turizam, adrenalin i rafting avantura - TARA", koji realizuju opštine Foča i Plužine, jeste razvoj i promovisanje prekograničnog područja dvije lokalne zajednice kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni turizam.

Riječ je o drugom zajedničkom projektu Foče i Plužina koji se zasniva na raftingu Tarom kao zajedničkom turističkom proizvodu, ali i na razvoju drugih vidova adrenalinskog turizma, a prateći sadržaj projekta je organizacija muzičkih i sportskih događaja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana