Advokati Amber Herd podnijeli zahtjev za poništenje presude

GS
Foto: Agencije

Advokati glumice Amber Herd zatražili su da se presuda protiv nje u slučaju za klevetu sa bivšim suprugom Džonijem Depom u potpunosti poništi.

Herdova, koja je u junu proglašena krivom za tri tužbe za klevetu, rekla je u dokumentu na 43 stranice da bi presuda porote trebalo da bude odbačena – a sa njom i naknadu od više od 10 miliona dolara – na osnovu toga što nije potkrepljena dokazima.

Dep je "postupio isključivo na osnovu klevete putem teorije implikacija, odustajući od bilo kakvih tvrdnji da su izjave gospođe Herd zapravo lažne", tvrdi njena advokatica Elain Bradehoft u podnesku podnijetom u petak.

Herdova takođe tvrdi da je novčana naknada koju je porota odredila protiv nje bila pretjerana, jer je izrečena nakon presude u kojoj je utvrđeno da su ona i Dep klevetali jedno drugo, prenosi B92.

Depov glavni advokat, Ben Ču, odbacio je zahtjev Herdove i njenog tima kao očekivane: "Ovo smo očekivali, samo duže, ništa od suštinskog značaja".

Herdova takođe tvrdi da za jednu osobu koja je bila porotnik tokom sedmonedjeljnog suđenja sudski zvaničnici nisu pravilno provjerili jer je su kao njegovu godinu rođenja naveli 1945.

Porotnik, koji je u podnesku označen kao porotnik 15, "očigledno je rođen nakon 1945. godine. Javno dostupne informacije pokazuju da se čini da je rođen 1970. godine", navodi se u podnesku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana