Šta nam donose zvijezde u prvom mjesecu ljeta?

B92
Šta nam donose zvijezde u prvom mjesecu ljeta?

Bukvalno smo isplivali iz maja i ulazimo u jun, prvi ljetnji mjesec....pa se nadamo da će makar vremenske prilike biti blagonaklonije prema nama nego do sada.

Na ulasku u jun imamo Sunce i Merkur u znaku Blizanaca, Marsa u Raku i Jupitera koji je retrogradan u znaku Strelca. Saturn i Pluton su retrogradni u Jarcu, Neptun je u znaku Riba a u Biku su Uran, Mjesec i Venera.

Trećeg juna imamo mlad Mjesec u znaku Blizanaca. Ovaj mlad Mjesec trebao bi da donese mnogo promjena, noviteta, kretanja, kratkih putovanja i kontakata. Bićemo spremni za dogovore, ali i za neke nove osobe u našim životima! Mala napomjena – zbog aspekata koje pravi ovaj mlad Mjesec, kao i njegov dispozitor – treba dobro mjeriti i svoje i tuđe reči i postupke – biće mnogo pretjerivanja, preuveličavanja, zakonskih nejasnoća ili konfuznih situacija.

Već slijedećeg dana, 4-og juna Merkur prelazi u znak Raka gdje ga dočekuje Mars. Ovo napominjem sa razlogom – od 10-og do 24-og juna obije ove planete će biti u opoziciji sa Saturnom i Plutonom a nalaze se u znaku koji prvenstveno vlada porodicom. Vjerujem da ste već čuli upozorenja za ovaj period, ali nije zgoreg da ponovimo – nervoza i stres mogu biti prisutni u domu i porodičnim odnosima, dosta pritiska, tenzija i težine. Treba mjeriti reči u kontaktu sa onima koji su nam najbliži, ali se čuvati i povreda baš vezanih za kuću ili radove u domu. Zabrinutost za nekog člana porodice. Takođe – emotivna povređenost i pretjerana osjetljivost koja može dovesti do impulsivnih akcija.

9-og juna Venera prelazi u Blizance. Lakše ćemo se upoznavati, lako ćemo pričati o ljubavi, flertovaćemo....a nije nemoguće i da se sjedi na dvije stolice kada su emocije u pitanju. No, ovo je povoljan period za one koji rade više poslova ili koji žele dodatan izvor prihoda.

17-og juna imamo pun Mjesec u znaku Strijelca. Dani oko punog Mjeseca mogu nas pokrenuti na put – vrijeme je godišnjih odmora, putovanja, kretanja. Malo nervoze i uzbuđenja će svakako biti prisutno, kao i uvijek kada je Mjesec pun....

21-og juna Sunce ulazi u znak Raka i zvanično počinje ljeto. Poslije napetog perioda, tranzit Sunca kroz znak Raka počeće da donosi rješenja, što će se naročito odraziti na period poslije 27-og juna.

27-og Merkur ulazi u znak Lava – ako ne prije, od ovog momenta ćemo sigurno biti spremni za ljetovanje, za odmor, za opuštenciju, za uživanje u svim zadovoljstvima koje naj1epše godišnje doba donosi....

Dakle, središnja dekada juna mjeseca jeste dosta zahtijevna, i mir i strpljenje nam moraju biti prioritet. No, daleko od toga da je sve mračno i crno – u ovom mjesecu se itekako mogu započeti neke lijepe ljubavne ili poslovne priče....a sigurno je da ćemo imati veće šanse da poboljšamo finansije ili ćemo barem ovim segmentom lakše manipulisati. Kažu da će nam vremenske prilike više ići na ruku od kraja prve nedjelje juna, pa se nadajmo da će to biti baš tako....Jer, kada je plavo nebo i sunce iznad nas u svom punom sjaju – sve se lakše i lepše rešava, zar ne?

Srećno vam putovanje kroz mesec jun!!!

Kompletan horoskop za jun možete pročitati na ovom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana