Počinje njegova vladavina: Ovom znaku se smiješi ljubav, a biće i stresa

GS
Počinje njegova vladavina: Ovom znaku se smiješi ljubav, a biće i stresa

Zvanično se pozdravljamo s analitičnim Djevicama jer pred nama je vladavina Vaga.

A početak vladavina Vaga takođe označava i početak jesenjeg ekvinocijuma što znači da zvanično završavaju ljetni i dugi dani, ali i počinje vrijeme kada se više povlačimo u sebe i tražimo veću ravnotežu u životu, baš poput Vaga.

Od 23. septembra do 22. oktobra traje vladavina ovog vazdušnog horoskopskog znaka kojim vlada Venera, zbog čega su Vage poznate po svojoj posebnoj ljepoti, šarmu i eleganciji. A u skladu s njihovim simbolom, Vage su nevjerovatno pravedne te teže ravnoteži (iako je ne postižu uvijek lako).

Osim svog uravnoteženog karaktera i diplomatičnosti, neke od najvećih odlika Vaga su ljubaznost, druželjubivost i optimizam. Sa druge strane, jako teško podnose nepravdu, ali i neuspjeh.

A šta Vage mogu očekivati na području ljubavi, karijere i zdravlja u narednim mjesecima, ali i novoj godini koja je pred njima - provjerite u nastavku u godišnjem horoskopu.

Ljubav

Prava čarolija u ljubavnom životu događa se upravo u ovim posljednjim mjesecima 2023. godine. Nakon što je Mars krajem avgusta ušao u vaš znak, vaš seksualni život počeo je cvjetati, a stvari će samo postati bolje u sljedećim mjesecima, posebno kada 8. novembra Venera uđe u tvoj znak i ljubavni život dostigne svoj vrhunac u ovoj godini

Što se tiče 2024. godine, čekaju te jednako lijepe vijesti. Za solo Vage početak 2024. godine donijeće novu vezu, a za sve ostale - odnosi će ojačati. Ipak, pripazite na stres i komunikaciju koji bi vam mogli donijeti nesporazume u odnosu s partnerom i/ili bližnjima.

Karijera

Nažalost, istina je da svi trenutno žive u prilično teškim ekonomskim vremenima. Ako ste trenutno nezadovoljni ili nesretni na svom poslu, zapamtite da niste sami.

U redu je osloniti se na svoje najbliže kada su u pitanju problemi s finansijama ili poslom. Imati voljene osobe kraj sebe na koje se možeš osloniti, može ti itekako pomoći u održavanju osjećaja smirenosti.

Vaš znak prije svega predstavlja pravdu i vjerovatno vam je jako stalo do ekonomske jednakosti. Ako već nite, ostatak 2023. bi moglo biti sjajno vrijeme da dublje razmislite o onome što želite u svojoj karijeri i kako to možete postići.

Budući da Venera osim ljubavi i ljepote vlada i novcem, ako tokom ovog nadolazećeg perioda vaša karijera stagnira, nemojte biti previše strogi prema sebi. I iako je ova godina možda bila iscrpljujuća, čekaju vas bolji dani.

eć na samom kraju godine smiješi vam se prilika za napredovanjem ili novim poslom, a prva polovina 2024. svakako će donijeti dobre vijesti na području finansija i karijere, bez obzira radi li se o povišici ili potpunim zaokretom u karijeri, piše portal "Žena".

Zdravlje

Ove godine kao da su mnogi od vas tražili savjete, što o zdravlju, što o ljepoti, što nije nimalo iznenađujuće s obzirom da tvojim znakom vlada Venera.

Ipak, dok je izdvajanje vremena za druge prioritet, i zbog toga se uvijek osjećate dobro, u ovim posljednjim mjesecima u 2023. godini svakako bi trebali dati prioritet sebi, svom zdravlju i psihi, a posebno tokom perioda haotičnog mladog Mjeseca i pomrčine Sunca u vašem znaku u dane oko 14. oktobra.

Budući da se tokom prazničnog perioda krajem godine uvijek osjećate kao da ste na sto strana, iskoristite svaku priliku za odmor koju možeš dobiti, jer početkom 2024. godine čeka vas nešto stresniji period kada je u pitanju psihičko zdravlje, a posebno stres, ali situacija će se do proljeća bitno poboljšati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana