Ovi horoskopski znakovi itekako vole šefovati

GS
Foto: Ilustracija

Neki ljudi teško donose odluke i boje se zamjeranja, dok je drugima u prirodi preuzeti glavnu riječ i podvrgnuti druge svojoj volji.

Saznajte koji se znakovi najbolje snalaze u naređivanju
 

Ovan

Voli se gurati u prve redove. Glasan je, nametljiv i premalo obziran prema tuđim osjećajima. Kao šef, odlučuje naglo i izdaje naloge brzo, bez puno objašnjavanja, ne dopuštajući suvišna pitanja. Direktna, odlučna i hrabra priroda pomaže mu da se iskaže u kriznim situacijama. Manje je uspješan u dugoročnim projektima, u kojima nepotrebno tlači sve ispod sebe.

 

Škorpija

Škorpija voli kontrolisati druge. Njihova dominantna priroda podstiče ih na uspon do pozicije na kojoj mogu diktirati aktivnosti u poslovnoj i u privatnoj sredini. Pronicljive su i proračunati stratezi i smatraju da sve znaju najbolje i da ih drugi moraju bespogovorno slušati. Naiđu li na otpor, može postati opasan protivnik.


Lav

Uloga nadređenog sasvim mu je prirođena. Želi uvijek voditi glavnu riječ i osjeća potrebu za tuđim poštovanjem i poslušnošću. Gotovo nikad ne dovodi u pitanje svoje kvalifikacije za rukovodeće mjesto i rijetko sluša tuđa mišljenja i upozorenja. Ako se njegova visoka predodžba o sebi ne poklapa sa stvarnošću, podređeni će pod njim imati težak život.


Jarac

Ne trpi da mu neko naređuje, posebno ako je taj manje sposoban, marljiv ili obrazovan. Naročito je bijesan ako ga požuruju. Najmilije mu je biti šef ili vladar u sjeni, u poziciji onog koji donosi odluke i izdaje naredbe, ali ne snosi odgovornost. Kao podređeni je vrlo odgovoran i precizan, ali kao nadređeni želi što više slobode i zahtijeva punu odanost.

 

Bik

Premalo je fleksibilan da bi se dobrovoljno prilagođavao nadređenima i njihovim hirovima. Nema volje za potanko objašnjavanje svojih postupaka. Rješenje je jednostavno: domoći se vodećeg položaja i izbjeći zamorne obaveze kakve pritišću podređene. U ulozi šefa u početku je tolerantan, ali pobjesni na onog ko ga više puta iznevjeri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana