Tviter spreman da zaključi s Maskom ugovor za 44 milijardi dolara

Tanjug
Foto: Tanjug

NjUJORK- Kompanija Tviter je saopštila danas da je za zaključenje kupoprodajnog ugovora sa Ilonom Maskom u vrijednosti od 44 milijarde dolara po ranije ponuđenoj cijeni i uslovima.

Ugovor podliježe odobrenju akcionara Tvitera, a procijenjuje se da bi posao mogao da bude završen 2022. godine, navodi se u saopštenju kompanije, izvještava Rojters.

Mask je prošlog petka saopštio da je odložio ugovor o kupovini Tvitera vrijedan 44 milijarde dolara dok ne dobije informacije o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, odnosno spamovima, izrazivši sumnju da oni čine najmanje 20 odsto korisnika u odnosu na zvaničnu procjenu Tvitera od 5,0 odsto.

„Moja ponuda je bila zasnovana na pretpostavljenoj tačnosti podataka u Tviterovim podnescima Komisiji za hartije od vrijednosti (SEC)", napisao je Mask jutros na Tviteru, prenosi CNBC.

Dodao je da je „Tviterov glavni izvršni direktor juče javno odbio da pokaže dokaz" da na tom društvenom mediju ima samo 5,0 posto lažnih naloga i da „ugovor ne može da krene naprijed dok on to ne učini".

Britanska agencija je ranije danas prenijela da je Mask nagovijestio da će možda tražiti nižu cijenu za kupovinu Tvitera, ocjenivši da je moguće da na toj društvenoj mreži ima najmanje četiri puta više lažnih naloga nego što je kompanija tvrdila.

„Ne možete platiti istu cijenu za nešto što je mnogo gore nego što su tvrdili", rekao je on na jednoj konferenciji u Majamiju u ponedjeljak uveče.

Upitan da li je izvodljiv dogovor o kupovini Tvitera po drugačijoj cijeni, Mask je odgovorio: „Mislim da to nije isključeno. Što više pitanja postavljam, sve više raste moja zabrinutost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana