Lego počinje proizvodnju vizira za medicinske radnike

Tanjug
Lego počinje proizvodnju vizira za medicinske radnike

Bilund - Danska kompanija za proizvodnju igračaka LEGO najavila je da počinje proizvodnji maski za medicinske radnike svojoj fabrici u Bilundu, gde će dnevno proizvoditi 13.000 vizira dnevno.

Zato su plastični providni štitnici za lica, viziri, veoma traženi, pa je kompanija LEGO odlučila da svoju stručnost i iskustvo u proizvodnju predmeta od plastike, iskoristi za izradu providnih plastičnih vizira za medicinske radnike.

Virusi prvenstveno ulaze u tijelo kroz oči, nos i usta, pa smo shvatili da je potrebna neka vrsta barijere kako kapljice od kašlja ili kihanja ne bi dospjele u oči, navode iz ove kompanije.

Kompanija je objavila pocetak nove proizvodne linije - vizira u svojoj namjenjenih pre svega zdravstvenim radnicima, u fabrici u Bilundu.

“Veoma smo ponosni na nas tim talentovanih i upornih kolega, koji su uspjeli da izrade lijepe kalupe uz pomoć kojih se može proizvesti više od 13.000 vizira dnevno.

U izradi LEGO dizajneri su se savjetovali sa predstavnicima danskog zdravstvenog sistema kako bi napravili efikasan vizir koji ima širok, proziran štit i ručke za ulazak preko ušiju.

Takođe komanija LEGO je odlučila da kroz svoj perogram ”Duga” pokloni siromašnoj djeci pola miliona komponibilnih kompleta (Lego kockica).

Zajedno sa američkom vladom komanija LEGO je napravila simpatičan video koji ohrabruje djecu da budu superheroji ostajući u kući tokom pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana