Ako slučajno pokvasite vaš telefon, ovo uradite odmah!

GS
Foto: Twitter

Kada se suočite sa situacijom da vam je telefon pokvašen, postoji nekoliko ključnih koraka koje treba odmah preduzeti kako biste povećali šanse za spasavanje uređaja.

Prvo i najvažnije, isključite telefon kako biste spriječili moguće kratke spojeve. Zatim, pažljivo obrišite vlagu sa svih dijelova telefona pomoću suve krpe ili papirnatog ubrusa.

Nemojte paničiti i nipošto ne pokušavajte upaliti telefon prije vremena. Sljedeći korak je suštinski: stavite telefon u posudu sa suvim pirinčem. Pirinač će pomoći upiti preostalu vlagu iz uređaja. Ostavite telefon u pirinču najmanje 24 sata, prenosi Glas Srpske.

Nakon što prođe to vrijeme, pažljivo izvadite telefon iz pirinča i provjerite sve dijelove. Ako je moguće, otvorite pregradu za SIM karticu i USB port kako biste omogućili dodatnu ventilaciju. Tek tada pokušajte uključiti uređaj.

Ukoliko telefon i dalje ne funkcioniše ispravno, preporučuje se kontaktiranje stručnjaka ili posjete servisu. Važno je brzo d‌jelovati kako bi se minimalizovali potencijalni dugoročni problemi prouzrokovani vlagom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana