Trik kako produžiti bateriju na telefonu

GS
Foto: Arhiva

Baterija može oslabiti iz dosta razloga: prekomjerno korišćenje telefona, starost samog uređaja, virusi ili čak kvar na samoj komponenti.

Nije sve tako crno, međutim, jer ipak postoji nekoliko stvari koje možete da pokušate kako biste produžili životni vijek svom telefonu.

Jedan od savjeta koji se najčešće čuju, ali se zanemaruju, jeste da ne bi trebalo da držite telefon na punjaču tokom cijele noći, ili da puštate da se isključi jer se ispraznio.

Ovako se, naime, skraćuje životni ciklus bateriji - možda malo-pomalo, ali vremenom se i to nakupi pa može imati negativni efekat. Najbolje je, smatra se, da je držite napunjenu od 20% do 80%.

Ukoliko imate iPhone, možete da podesite limit do kog želite da vam se baterija telefona napuni na sljedeći način: Settings > Battery > Battery Health & Charging > Optimized Battery Charging.

Za Androide nema jedne određene putanje, ali možete da provjerite konkretno podešavanje ovako: Settings > Battery > Battery Usage > Manage Battery Usage i odatle da vidite šta se nudi, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana