Telefoni imaju rok trajanja: Evo koliko traju modeli popularnih brendova

G.S.
Foto: Ilustracija

Telefoni, kao i sve drugo, imaju određeni rok trajanja.

Evo koliko mogu da traju modeli određenih brendova.

Telefoni se tokom vremena troše, baterija im oslabi, performanse postaju slabije, a sve navedeno odražava se na rok trajanja uređaja.

Sajt Komando je objavio prosječni životni vijek nekih od najpopularnijih brendova i proizvođača telefona, koji su dostupni na tržištu.

– Epl Ajfone: 4 do 8 godina

– Samsung: 3 do 6 godina

– Gugl Piksel: 3 do 5 godina

– Hjuavei: 2 do 4 godine

Radi se o prosečnom životnom vijeku, a pomenute brojke mogu da variraju u zavisnosti od uređaja, prenosi B92.

Životni vijek telefona počinje da otkucava od datuma proizvodnje uređaja, a ne od trenutka kada je telefon kupljen. Zbog toga je uvijek bitno znati kada je uređaj proizveden u fabrici.

Srećom, to možete saznati tako što ćete pogledati datum proizvodnje. On je najčešće naveden na samom pakovanju uređaja, ali ako ste kutiju već bacili, možete u podešavanjima telefona pronaći opcije o uređaju gdje ćete pronaći datum ili serijski broj.

Pored toga, datum proizvodnje uređaja možete saznati pomoću tajnog koda. Ukucajte *“06“ u pozivalac kako biste saznali serijski broj.

Ukoliko vam ni to ne odgovara, na stranici SNDeepInfo možete pronaći uputstvo za dekodiranje svog telefona, jer mnogi proizvođači kodiraju datum proizvodnje u okviru serijskog broja uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana