Prijete prelaskom u Majkrosoft: Više od 700 zaposlenih traži da se Altman vrati u OpenAI

GS
Foto: Ilustracija

Svijet generativne vještačke inteligencije je u potpunom metežu, nakon šokantnog odlaska Sema Altmana i Grega Brokmana iz kompanije OpenAI, kreatora ChatGPT četbota.

Sada je njihov odlazak naišao na reakciju velikog broja zaposlenih u kompaniji OpenAi, koji su potpisali otvoreno pismo u kojem se potencira namera da će zaposleni dati otkaze ukoliko Altman i Brokman ne budu vraćeni na svoje funkcije.

U još jednom preokretu u vezi sa događajima oko kompanije OpenAI, sada više od 700 zaposlenih u ovoj kompaniji prijeti otkazima ako Sem Altman ne bude vraćen na poziciju izvršnog direktora.

"Način na koji ste otpustili Sema Altmana i uklonili Grega Brokmana iz odbora ugrozio je sav ovaj posao i potkopao našu misiju i kompaniju. Vaše ponašanje je jasno pokazalo da nemate nadležnost da nadgledate OpenAI", stoji u pismu upućenom odboru kompanije.

Zaposleni kompanije OpenAI, koji su potpisali otvorno pismo, potvrdili su da namjeravaju da se pridruže Altmanu i Brokmanu u Majkrosoftu. Prema svemu sudeći u softverskom gigantu postoje otvorene pozicije za one koji žele tamo da pređu iz OpenAI.

Transfer godine u tehnološkom svijetu – Sem Altman u Majkrosoftu

Prema objavi jednog od zaposlenih u kompaniji, ukupan broj potpisnika pisma je porastao na preko 700 od 778 zaposlenih u kompaniji, što je oko 90 procenata.

Ostaje da se vidi kako će se kompletna situacija u vezi sa kompanijom OpenAi okončati, ali za sada je malo verovatno da će se Altman i Brokman vratiti u kompaniju. Ukoliko to uopšte i žele, s obzirom na to da su im već ponuđene pozicije u Majkrosoftu, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana