Mask vrijeđao oglašivače koji su napustili njegovu mrežu Iks

Tanjug
Mask vrijeđao oglašivače koji su napustili njegovu mrežu Iks

SAN FRANCISKO- Američki milijarder Ilon Mask rekao je doskorašnjim oglašivačima na njegovoj platformi X (Tviter), koji su otišli zbog, kako su naveli, antisemitskog sadržaja, da mogu da se "nose".

Kako navodi Rojters, njegova psovka izrečena je u intervjuu za "Dil buk samit" koji organizuje "Njujork tajms".

Mask je nekoliko puta rekao da mu je žao jer je objavio tvit 15. novembra u kojem se složio sa antijevrejskim postom.

Od tada se susreo sa bujicom kritika jer se složio sa korisnikom koji je lažno optužio Jevreje da šire mržnju protiv bijelaca.

Mask je u svom postu naveo da je korisnik, koji je pričao o teoriji zavjere pod nazivom "velika zamjena", "govorio pravu istinu".

Međutim, u srijedu, Mask je rekao da je time dao "napunjen pištolj" klevetnicima, opisujući svoj položaj kao možda najgori koji je imao tokom istorije tvitovanja u kojima je bilo, kako je priznao, i "budalastih" komentara.

 Direktor Tesle odbacio je ideju o antisemitizmu i rekao da oglašivači koji su napustili Iks ne treba da se tu reklamiraju, a ne treba ni da misle da mogu da ga ucenjuju.

"Nosite se. Nosite. Da li vam je to dovoljno jasno? Nadam se da jeste", poručio im je Mask.

Mask je rekao da je njegova posjeta Izraelu u ponedjeljak bila planirana i prije sporne poruke i "nije povezana" sa tim pitanjem.

Mask je u Izraelu rekao da je protiv antisemitizma i svega što "promoviše mržnju i konflikt", dodajući da mreža Iks neće promovisati govor mržnje.

"Činjenica da ste došli ovdje govori o vašoj posvećenosti da obezbijedite bolju budućnost", rekao je Netanijahu Masku tokom razgovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana