Kanon priprema moćni EOS R1, evo šta sve donosi

G.S.
Kanon priprema moćni EOS R1, evo šta sve donosi

Nakon nekoliko godina glasina, Kanon je potvrdio da je u pripremi flegšip fotoaparat EOS R1.

Trebalo bi da stigne kasnije ove godine i, mada Kanon još uvek nije otkrio sve detalje, rekao dovoljno da se zainteresuje sve entuzijaste.

Kompanija kaže da će EOS R1 imati RF montažu i nuditi poboljšane performanse u poređenju sa EOS R3. Moći će da se pohvali nadograđenim sistemom za obradu slike koji kombinuje nov CMOS senzor, novi procesor slike pod nazivom Digik Akcelerator i postojeći Digic X procesor, prenosi B92.

Kanon kaže da će sistem biti u stanju da brzo obrađuje veliku količinu podataka i poboljša autofokus. Kompanija tvrdi da je uspela da kombinuje mogućnosti sistema za obradu slike sa svojom AI tehnologijom kako bi postigla “brzo i precizno prepoznavanje predmeta”.

Ovo pokreće funkciju koja se zove Ekšn Prajoriti, koja može, na primer, da prepozna kada neko šutira na koš ako se fotografiše utakmica, i onda će to biti u fokusu. Sistem može i da pomeri okvir automatskog fokusa u pravcu te osobe kako bi se uvjerio da fotograf neće propustiti ključne trenutke.

Kanon tvrdi da EOS R1 može da prati sportiste čak i ako su trenutno van vidnog polja. Fokus na sportu u najavi EOS R1 sugeriše da bi aparat mogao da se koristi već na Olimpijskim igrama ovog ljeta u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana