Izabrano deset kandidatkinja za mis vještačke inteligencije, prva nagrada 13.000 dolara

Tanjug
Foto: WAICA

LONDON - Organizatori Svjetskih nagrada za kreatore vještačke inteligencije (WAICA) objavili su da je žiri izabrao 10 finalistkinja u svjetskom takmičenju za mis vještačke inteligencije odnosno “djevojaka” koje su stvorene uz pomoć AI.

Nagrade će biti dodijeljenje nakon užeg izbora u kome se ocjenjuje ne samo fizički izgled AI modela, već i kreativnost tvoraca prilikom stvaranja detalja i kvalitet i redovnost komunikacije sa fanovima preko društvenih mreža kao što je Instragram. 

“WAICA je prvi globalni program koji dodjeljuje priznanja za dostignuća AI stvaralaca širom svijeta”, navodi se na sajtu te organizacije.

U prvih 10 su ušle Kenza Lajli iz Maroka, Olivia C iz Portugala, An Kerdi iz Francuske, Zara Šatavari iz Indije,  Ajana Renbou iz Rumunije, Lalina iz Francuske, Seren Aj iz Turske, Eliza Kan iz Bangladeša, Asena Ilik iz Turske i Aja Lou iz Brazila. 
    
Prva nagrada za “Mis AI” iznosi 13.000 dolara, od kojih će tvorac pobjedničkog modela dobiti 5.000, dok će ostatak biti uložen u PR i dalju edukaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana