Evo kako da saznate šta sve Gugl zna o vama

GS
Foto: Instagram

Svi znamo da se naši podaci prikupljaju svaki dan, posebno od strane tehnoloških giganta kao što je Gugl.

Ali da li ste se ikada zapitali koliko informacija zaista imaju o vama?

TikTok video prikazuje tačno kako možete da saznate sve informacije koje Gugl ima o vama.

TikTok korisnik @iorgoandlea je 2021. godine objavio kratak snimak na platformi koji pokazuje kako možete da saznate koje podatke Gugl ima o vama.

Gugl svoje podatke o vama čuva da bi "bolje optimizovao" iskustvo za vas i "učinio da (njegove) usluge bolje funkcionišu za vas".

Na stranici se objašnjava da "Gugl čini vaše oglase korisnijim na Gugl uslugama (kao što su Pretraga ili Jutjub), kao i na veb-sajtovima i u aplikacijama koje prikazuju oglase u saradnji sa Guglom".

"Oglasi su zasnovani na ličnim podacima koje ste dodali na svoj Gugl nalog, podacima oglašivača koji su partneri sa Guglom i Guglovoj procjeni vaših interesovanja. Izaberite bilo koji faktor da biste saznali više ili ažurirali svoja podešavanja“, poručili su iz Gugla, prenosi "Oslobođenje".

Gugl obećava da nikada neće prodati vaše podatke, a kompanija kaže da ih koristi da "učini oglase relevantnim“ dok ste na mreži – ali to čini bez predaje vaših podataka oglašivačima.

A ako vam se zaista ne sviđa, uvijek možete da isključite personalizaciju Gugl oglasa. Tu opciju možete pronaći na istoj stranici sa podešavanjima oglasa na kojoj ćete pronaći svoje podatke, prenosi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana